Interieurprojecten

Bekijk hier een selectie van projecten die we in het verleden hebben gerealiseerd. We hebben geprobeerd een gevarieerd aanbod te laten zien. Zoekt u een bepaald project dat er niet tussen staat? U kunt altijd contact met ons opnemen.

Ingrijpende verbouwing in Naarden

Deze woning in Naarden (bouwjaar 1975) was toe aan een ingrijpende verbouwing. Om de woning aan de huidige bouwkundige eisen en de eisen van de opdrachtgevers te laten voldoen is deze van binnen helemaal gestript en opnieuw opgebouwd. De garage is getransformeerd tot een grote woonkeuken met een lichtstraat in het dak en een nieuwe pui in de voorgevel. De grote woonkeuken vormt voortaan het hart van het huis, waar het gezinsleven zich voornamelijk afspeelt. Het lange kookeiland heeft veel licht dat door de lichtstraat naar binnen schijnt. De ouderslaapkamer doet met de nieuwe indeling denken aan een luxe hotelkamer. Net wakker, loop je de badkamer-en-suite in om de dag met een heerlijk bad of een lekkere douche te beginnen. De trap naar de verdieping is op maat gemaakt en de ge?ntegreerde opbergkast biedt plek voor alle sportspullen, jassen en schoenen.

Keuken naar de achterzijde en optimaal zicht op de tuin

De begane grond van deze woning in Hoogland kende een klassieke indeling met de keuken aan de voorzijde en de woonkamer aan de achterzijde. De wens was een nieuwe plattegrond te ontwerpen waarbij de aanbouw aan de zijkant van het huis ook meegenomen zou worden. Door de wanden weg te breken ontstaat intern een grote ruimte waardoor het mogelijk werd de keuken naar de achterzijde te verplaatsen. In de hoek tussen de woonkamer en de keuken was een stalen kolom noodzakelijk. Hierdoor konden we in de hoek een nieuwe pui doortrekken. Het resultaat: optimaal uitzicht over de tuin.

Veel meer ruimtelijke beleving

Deze villa is gebouwd aan de rand van de Grote Heide in Venlo. Grote raampartijen omkaderen scenes uit het mooie landschap en laten veel licht binnen. De facilitaire ruimtes zoals de berging, een meterkast, een toilet en de trap staan als een functioneel centrum midden in de grote ruimte. Dit is direct een soort ?room divider? ?tussen de voor- en achterkamer. Hiermee ontstaat een enorme ruimtelijke beleving die het weidse landschap weerspiegelt.

Natuurlijke elementen water, aarde en lucht voor kantoorverdieping

Bij de vormgeving van deze plattegrond stond het thema natuur centraal. Het thema komt tot uitdrukking in de vormgeving van de verschillende inrichtingselementen. In het secretariaatsmeubel zijn roestig cortenstaal (aarde) en turquoise kleurige glasbrokken (water) verwerkt. Voortbordurend op dit thema is de scheiding tussen pantry en cursusruimte voorzien van een half transparante bomenprint en zijn de akoestische schotten tussen de werkplekken voorzien van een afbeelding van riet. Het plafond is open gelaten vanwege maximale flexibiliteit, maar helemaal blauw geschilderd als verwijzing naar de blauwe lucht.

Bakkerij met woonhuis getransformeerd naar 2 ruime woningen

Aan de Singel in Bussum staat een bijzonder pand. Het is in 1920 gebouwd als bakkerij, met links de winkel en rechts de woning van de bakker. In de loop der jaren is het gebouw meerdere keren ingrijpend verbouwd. Het heeft veel verschillende functies gehad. Het pand bleek over zoveel ruimte te beschikken dat we het in twee delen hebben gesplitst. Nu zijn het twee woonhuizen met beide hun eigen karakter en daardoor zeer aantrekkelijk. De rechter woning heeft op de begane grond de woonkamer en de keuken. Aan de achterzijde bevinden zich 2 slaapkamers, een badkamer en een patio. Hierboven een volledige verdieping met 3 slaapkamers en nog een badkamer.

De linker woning heeft op de begane grond de woonkamer met een grote woonkeuken aan een patio. Op de verdieping bevinden zich nu 3 slaapkamers met een aparte badkamer en een ouderslaapkamer met een badkamer en-suite aan een ruim dakterras.?

Beide woningen bieden een zee van ruimte midden in de stad.?