Interieur

Veel woningen kunnen wel een update gebruiken. We laten u graag in een ontwerp zien hoe u de laatste trends kunt laten terugkomen in uw interieur. Want behalve ‘de buitenkant’ kijken we uiteraard ook naar het interieur. En begeleiden we elk traject van A tot Z.

Nieuwbouw

Bij nieuwbouw denken veel mensen in eerste instantie aan de buitenkant. Hoe gaat uw droomwoning eruit zien? Hoeveel vierkante meters, welke stenen voor de gevel, ramen, kozijnen, noem maar op. Maar hoe zit het met het interieur? Bij Architectenbureau Claassens zien we een object als één geheel. Exterieur kan niet zonder interieur en vice versa. Belangrijke elementen als lichtinval en optimaal wooncomfort worden standaard meegenomen in onze ontwerpen. Welke stijl u ook kiest, wij zorgen voor een perfecte afstemming tussen architectuur en interieur.

Verbouw

Wordt het tijd voor een nieuwe indeling van uw huis of kantoorruimte? Heeft u wellicht ruimte om uit te bouwen of te verbouwen? Neem dan contact met ons op. Aan de hand van uw budget verzorgen we een creatief ontwerp voor de verbouwing, waarbij we ook het interieur meenemen. Architectenbureau Claassens heeft veel ervaring met interieurontwerpen voor uiteenlopende projecten. Hierbij zorgen we dat in- en exterieur hand in hand gaan, want een interieurontwerp wordt mede bepaald door de mogelijkheden die in het bouwkundig ontwerp naar voren komen.

Traditioneel of modern

Van kastenwanden tot kookeilanden en van flexibele kantoorruimtes tot vloeren en stalen kozijnen. Bij Architectenbureau Claassens bent u verzekerd van interieurontwerpen op maat. Uiteraard houden we rekening met de bouwkundige mogelijkheden. Omdat we samenwerken met verschillende partijen, denk aan interieurbouwers of leveranciers van bijzondere tegels, is niets onmogelijk. Samen met u bepalen we materialen, kleuren en stijl. Traditioneel, modern of een combinatie van beide? We zorgen voor een optimaal resultaat!?

Duurzaamheid

Duurzaamheid neemt een belangrijke plaats in bij Claassens. Bij nieuwbouw of een verbouwing kijken we altijd naar energiebesparende mogelijkheden. Denk aan isolatie, zonnepanelen of warmtepompen. Ook bij een ontwerp van uw interieur kijken we naar de duurzaamheidsmogelijkheden. Zo hebben we extra aandacht voor materiaalkeuze en kijken we ook naar de levensduur van gebruikte materialen. Zo spaart u niet alleen het milieu, maar bespaart u direct op uw kosten. We bespreken graag uw wensen en mogelijkheden.

Stappenplan

Onze werkwijze

1. Onderzoek

2. Ontwerp

3. Kosten

4. Vergunning

5. Technisch ontwerp

6. Uitvoering

Voordat we starten met ontwerpen onderzoeken we welke mogelijkheden of onmogelijkheden betrekking hebben op de situatie. Hiertoe bestuderen we het bestemmingsplan, de welstandsnota en een eventuele monumentenverordening bestuderen. Tevens kijken we of er nog andere vergunningen nodig zijn, want niet voor ieder onderdeel binnen een bouwplan is een vergunning nodig. Vervolgens vragen we de originele tekeningen van de bestaande toestand op bij de gemeente. Als die reeds in uw bezit zijn, dan ontvangen we die graag. Relevante delen van de woning worden vast ingemeten en op basis van de bestaande tekeningen en de inmeting worden tekeningen gemaakt van de bestaande toestand.
In het schetsontwerp vertalen we jullie wensen naar een ruimtelijk beeld. Het ontwerp wordt besproken en eventuele aanpassingen worden doorgevoerd. Aan de hand van de wensen en het ontwerp, bepalen wij in deze fase of we binnen de vergunningsvrije grenzen blijven. Vervolgens wordt het schetsontwerp uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp. Hierbij zetten we de tekeningen van het schetsontwerp in de computer en worden technische problemen geconstateerd. De verschillende materialen en de constructieprincipes worden in deze fase bepaald. De gekozen oplossingen en materialen kunnen invloed hebben op het ontwerp. Tot slot krijgt u een definitief, meer gedetailleerd ontwerp. Eventuele constructieve vraagstukken worden aan een extern ingenieursbureau voorgelegd. Er worden belangrijke details getekend die bijvoorbeeld nodig zijn voor de aanvraag van de vergunning. Het definitieve ontwerp wordt getoetst aan het bouwbesluit en alle relevante zaken hieruit worden op de tekening gezet.
In deze fase ontvangt u een heldere begroting van de kosten. Hierbij gaan we uiteraard uit van het vastgestelde budget. Let op: het klinkt vanzelfsprekend, maar een architect kost ook geld. Sommige mensen vergeten deze post in het totale budget op te nemen.
De tekeningen van de bestaande toestand en het definitief ontwerp vormen samen de set waarmee de vergunning zal worden aangevraagd. Ons bureau vraagt voor jullie de omgevingsvergunning aan en verzorgt daarbij alle tekeningen en eventuele documenten die nodig zijn. Ook onderhouden we de contacten met de gemeente. Aan de vergunningaanvraag zijn legeskosten verbonden die terug te vinden zijn op de website van de gemeente. De legeskosten worden niet meegenomen in de offerte omdat deze per gemeente verschillen en afhangen van de hoogte van de bouwsom.
Als het definitief ontwerp helemaal klaar is en we hebben de aannemer geselecteerd, gaan we de fase van het technisch ontwerp in. In deze fase worden de tekeningen en de details op product- en materiaalniveau door ontworpen. Het doel is dat de aannemer met behulp van deze tekeningen, alle materialen en producten in de juiste afmetingen kan bestellen. Vervolgens is het tijd om met de bouw te starten.
Het is bijna zo ver. De bouw of verbouw gaat beginnen. Nog even en uw dromen en wensen worden werkelijkheid. Architectenbureau Claassens begeleidt u tijdens het gehele proces, dus ook tijdens de uitvoeringsfase houden we een vinger aan de pols. Zo zijn we onder andere aanwezig bij de bouwvergaderingen en onderhouden we het contact met de aannemer. We zullen u periodiek op de hoogte houden van de vorderingen en ontwikkelingen. Zodra de aannemers klaar is, is het tijd om samen de oplevering te bekijken en te beoordelen. Indien nodig zullen we de aannemers wijzen op punten die nog moeten worden opgepakt.

Uitgelichte projecten

Bekijk hier een selectie van projecten die we in het verleden hebben gerealiseerd. We hebben geprobeerd een gevarieerd aanbod te laten zien. Zoekt u een bepaald project dat er niet tussen staat? U kunt altijd contact met ons opnemen.

Villa Lichtenberg, waar jarenlang het ziekenhuis stond

Lees meer

Totale verbouwing woonhuis jaren '80

Lees meer

Compact duinhuis met oud karakter en alle gemakken

Lees meer